Kamp 2017 Gouvy

 

Beste leden, ouders en vrienden

Na een uitgebreid voorkamp, zijn we weer aan het chiro hoogtepunt van dit jaar gekomen: het kamp! Een heel jaar heeft leiding en lid hier naartoe geleefd, nu is het eindelijk zover.

Dag 1

Gisteren namiddag stapten de leden een beetje zenuwachtig en vol verwachting de bus op, een uur verder kwamen ze aan op een prachtige kampweide. Zowel de nieuwe als ervaren leden waren weer onder de indruk van het tentenkamp met zijn hoge vlaggenmast en de leidingsploeg die hun enthousiast welkom heten.

Dag 2

Een overnachting op de kampweide later, iedereen voelt zich al helemaal thuis. De kerels en tiptiens zijn druk in de weer met hun constructie, de speelclubbers ravotten op de weide en de tippers proberen hun opdrachten te vervullen. Van een dag op kamp krijg je veel honger, bij zo een topdag hoort dan ook een topmenu: puree met ribbetjes!

Dag 3

Het kamp is nu helemaal op dreef. De groepen voor de groepsspelen zijn verdeeld, de constructie van de keti's is klaar na lang zwoegen en de leden maken zich klaar voor het bosspel. Team rood staat op voosprong na het nachtspel maar de andere kleuren zijn er op gebrand om rood de loef af te steken tijdens het bosspel. In het bos moeten de groepen zoveel mogelijk letters verzamelen om een geheim woord te vinden, de leden rennen en springen tussen de bomen en de tikkers moeten snel zijn om hen te pakken te krijgen.

Dag 4

Joepie, vandaag zullen mama en papa ons komen bezoeken op de kampweide. De weide wordt keurig opgeruimd, het bier wordt koud gezet en de prijslijsten worden mooi versierd. Nog een snel een hotdog eten en we zijn klaar om jullie te ontvangen.

Dag 5

Vandaag vertrokken de leden met veel moed op trektocht. Na het ontbijt pakten ze hun spullen: veldfles, broodjes, snoep, wortelen; wc papier en slaapgerief voor de tweedaagse. Kijk bij het eten goed tussen de broodjes, misschien zit er wel een verrassing tussen :)

Dag 6

Vandaag keerden de keti's en toppers terug van tweedaagse. Wie denk dat de toppers geen tweedaagse kunnen ondernemen zit grondig mis, zij wandelden nog het verst van iedereen en arriveerden als laatste op de weide. Velen waren uitgeput en hongerig, een lekker koninginnehapje en een goede douche zal hen er wel weer bovenop helpen.